دسترسی به غذای کافی و سالم دغدغه های مسئولین دولتی هر کشوری است تا جامعه ای سالم داشته باشند. با توجه به رشد روز افزون جمعیت و گسترش شهرها و واحدهای صنعتی، سطح توقعات و تنوع مورد انتظار در مورد مواد غذایی نیز بالا رفته است. همچنین بیمارستانها عمدتا درگیر عوارض و بیماریهای مرتبط با دو انتهای کاهش و افزایش وزن شامل سوء تغذیه و چاقی می باشند. از طرفی با توجه به پیشرفت صنعتی جوامع آلودگی های شیمیایی محیطی و استفاده از سموم مختلف برای تولید بیشتر افزایش یافته است که بقایای این آلاینده ها در محصولات کشاورزی و مواد غذایی می تواند خطراتی را ایجاد کند و سلامتی انسان را تهدید کند. در طول دهه گذشته وقوع بیماریهای میکروبی ناشی از مواد غذایی نه تنها در کشورهای در حال توسعه بلکه در کشورهای توسعه یافته نیز روند افزایشی داشته است و از عمده بیماریهای جوامع کشورهای مختلف جهان به شمار می روند. بر طبق مطالعات انجام شده همه ساله بیش از هزار میلیون مورد اسهال حاد در بین بچه های زیر پنچ سال در کشور های آفریقایی، آسیایی و آمریکای لاتین اتفاق می افتد که به مرگ بیش از ۵ میلیون نفر منجر می گردد. نظر به اهمیتی که غذای سالم برای انسان دارد سازمانهای مختلف جهانی از جمله WHO و FAO از همان ابتدای تاسیس موضوع دسترسی همگان به غذایی بهداشتی و سالم را در اولویت برنامه های خود قرار داده است و کمیته ها و گروههای مختلف کاری در مورد بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایجاد کرده اند. برنامه راهبردی گروه علوم تغذیه دانشگاه علوم پزشکی مشهد 1408-1403، نخستین برنامه مدون این گروه و گامی بزرگ، مبتنی بر ارزش ها و اولویت های آموزشی است که نقشه راه جدیدی برای این گروه ترسیم میکند. در ادامه دستاوردهای ارزشمند گذشته، برنامه راهبردی بر چشم انداز و ماموریت دانشگاه و اعضای هیئت علمی گروه علوم تغذیه در جهت حقظ برتری کشوری از طریق ارتقاء بسترهای آموزشی و پژوهشی صراحت دارد. در این برنامه سعی شده تا امکان دستیابی به اهدافی نظیر آموزش تئوری و عملی حیطههای مختلف حوزه تغذیه و ایمنی غذا، ارتقاء مهارتهای تحقیقاتی، توانایی انجام فعالیتهای گروهی، توانایی حل مساله و تحلیل و تفسیر یافتهها در آموزش دانشجویان فراهم گردد. |
||
|