| موضوع تدريس | سم شناسی مواد غذایی | مدت تدریس |
34 ساعت |
||
| پيش نياز | گروه هدف |
دانشجویان رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی | |||
| مقطع | کارشناسی ارشد | ساعات تدريس | روزهای چهارشنبه ساعت 14-12 | ||
| تعداد جلسات | (17 جلسه) | محل اجرا |
دانشکده پزشکی |
||
| نوع واحد | نظري |
تعداد واحد | 2واحد | ||
| مدرس | دکتر اسما افشاری | سال تحصیلی |
نیمسال دوم 1395 |
|
هدف كلي : اشنا نمودن دانشجویان با اصول سم شناسی و مکانیسم اثر انها بر بدن انسان و اهمیت سموم در رابطه با تغذیه |
|
|
اهداف اختصاصي: از فارغ التحصيلان اين رشته انتظار مي رود اطلاعات عالي و تخصصي در جنبه هاي مختلف علم سم شناسي مواد غذایی داشته باشند و نيازهاي جامعه را در اين ارتباط حل نمايد محتوا و نحوه ارائه آن: |
|
| (عناوين و رئوس مطالبي که بايد آموزش داده شود تا به اهداف دوره نائل شد. شامل: مطالب تئوري، مهارتهاي عملي و ...) |
| رديف | تاريخ | موضوع (هدف کلی هر جلسه) | مجري يا مجريان |
| جلسه اول | 95/12/4 | كليات سم شناسي | دکتر ریاحی |
| جلسه دوم | 95/12/11 | تعریف سم و مسمومیت و طبقه بندی انواع آن | دکتر ریاحی |
| جلسه سوم | 95/11/11 | خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و ساختمان و نحوه اثر سم
|
دکتر ریاحی |
| جلسه چهارم | 95/12/18 | راه های ورود سم به بدن | دکتر ریاحی |
| جلسه پنجم | 96 | راه های متابولیزه و دفع سم در بدن
|
دکتر ریاحی |
| جلسه ششم | 96 | اثر سم بر اندام های مختلف( سیستم گردش خون ، سیستم مغز استخوان، سیستم تنفس، سیستم عصبی و دستگاه گوارش) | دکتر ریاحی |
| جلسه هفتم | 96 | اثر سم بر اندام های مختلف( سیستم گردش خون ، سیستم مغز استخوان، سیستم تنفس، سیستم عصبی و دستگاه گوارش)
|
دکتر ریاحی |
| جلسه هشتم | 96 | اثر سم بر اندام های مختلف( سیستم گردش خون ، سیستم مغز استخوان، سیستم تنفس، سیستم عصبی و دستگاه گوارش) | دکتر ریاحی |
| جلسه نهم | 96 | كليات سم شناسي و مسموميت هاي غذایی | دکتر افشاری |
| جلسه دهم | 96 | مسموميت ناشي از ميكروارگانيسمها | دکتر افشاری |
| جلسه یازدهم | 96 | مسموميت ناشي از سموم شيميايي و فلزات سنگين | دکتر افشاری |
| جلسه دوازدهم | 96 | سموميت ناشي سموم قارچی | دکتر افشاری |
| جلسه سیزدهم | 96 | مواد سرطانزا و موتاژن ها در مواد غذايي | دکتر افشاری |
| جلسه چهاردهم | 96 | مسمومیت ناشی از گیاهان سمی | دکتر افشاری |
| جلسه پانزدهم | 96 | مسموميت ناشي از افزودني هاي مواد غذايي شامل نگهدارنده ها، طعم دهنده ها، شيرين كننده هاي مصنوعي، رنگ ها | دکتر افشاری |
| جلسه شانزدهم | 96 | مسموميت با باقيمانده هاي دارويي و مواد موجود در بسته بندی غذا ها | دکتر افشاری |
| جلسه هفدهم | 96 | استخراج و شناسايي سموم در مواد غذايي با استفاده از روش هاي
ELISA،HPLC، FAA، GFAA،ICP |
دکتر افشاری |
|
روشهاي تدريس : 1- سخنرانی 2- پرسش و پاسخ 3- بحث |
|
وظايف و تکاليف دانشجو : حضور فعال در کلاس.
|
|
روش سنجش دانشجو: -شركت در فعاليت كلاسي، کنفرانس، آزمون پايان ترم |
|
منابع مطالعه: Food Toxicology, by Helferich, W and Winter, C.K. CRC Press. Latest edition.
Food and Nutritional Toxicology (2004), by Omaye S.T . CRC Press Food Safety and Toxicity. John De Vries. CRC Press. Latest edition
تهيه و تنظيم: دکتر اسما افشاری ، استادیار بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده پزشکی |









.jpg)