گروه علوم تغذیه

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
  موضوع تدريس  سم شناسی مواد غذایی مدت تدریس  

34 ساعت

 
  پيش نياز   گروه هدف
 دانشجویان رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی                    
  مقطع  کارشناسی ارشد ساعات تدريس  روزهای چهارشنبه ساعت 14-12  
  تعداد جلسات  (17 جلسه) محل اجرا

دانشکده پزشکی

 
  نوع واحد  نظري
تعداد واحد 2واحد                       
  مدرس  دکتر اسما افشاری  سال تحصیلی
نیمسال دوم 1395  

هدف كلي :

اشنا نمودن دانشجویان با اصول سم شناسی و مکانیسم اثر انها بر بدن انسان و اهمیت سموم در رابطه با تغذیه

 

اهداف اختصاصي:

از فارغ التحصيلان اين رشته انتظار مي رود اطلاعات عالي و تخصصي در جنبه هاي مختلف علم سم شناسي مواد غذایی داشته باشند و نيازهاي جامعه را در اين ارتباط حل نمايد


محتوا و نحوه ارائه آن:

 (عناوين و رئوس مطالبي که بايد آموزش داده شود تا به اهداف دوره نائل شد. شامل: مطالب تئوري،‌ مهارتهاي عملي و ...)

 

رديف تاريخ موضوع (هدف کلی هر جلسه) مجري يا مجريان
جلسه اول 95/12/4 كليات سم شناسي  دکتر ریاحی
جلسه دوم 95/12/11 تعریف سم و مسمومیت و طبقه بندی انواع آن  دکتر ریاحی
جلسه سوم 95/11/11 خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و ساختمان و نحوه اثر سم
 
 دکتر ریاحی
جلسه چهارم 95/12/18 راه های ورود سم به بدن  دکتر ریاحی
جلسه پنجم 96  راه های متابولیزه و دفع سم در بدن
 
 دکتر ریاحی
جلسه ششم 96 اثر سم بر اندام های مختلف( سیستم گردش خون ، سیستم مغز استخوان، سیستم تنفس، سیستم عصبی و دستگاه گوارش)  دکتر ریاحی
جلسه هفتم 96  اثر سم بر اندام های مختلف( سیستم گردش خون ، سیستم مغز استخوان، سیستم تنفس، سیستم عصبی و دستگاه گوارش)
 
 دکتر ریاحی
جلسه هشتم  96 اثر سم بر اندام های مختلف( سیستم گردش خون ، سیستم مغز استخوان، سیستم تنفس، سیستم عصبی و دستگاه گوارش)  دکتر ریاحی
جلسه نهم 96 كليات سم شناسي و مسموميت هاي غذایی  دکتر افشاری
جلسه دهم 96 مسموميت ناشي از ميكروارگانيسمها  دکتر افشاری
جلسه یازدهم 96 مسموميت ناشي از سموم شيميايي و فلزات سنگين  دکتر افشاری
جلسه دوازدهم 96 سموميت ناشي سموم قارچی  دکتر افشاری
جلسه سیزدهم 96 مواد سرطانزا و موتاژن ها در مواد غذايي  دکتر افشاری
جلسه چهاردهم 96 مسمومیت ناشی از گیاهان سمی  دکتر افشاری
جلسه پانزدهم 96 مسموميت ناشي از افزودني هاي مواد غذايي شامل نگهدارنده ها، طعم دهنده ها، شيرين كننده هاي مصنوعي، رنگ ها  دکتر افشاری
جلسه شانزدهم 96 مسموميت با باقيمانده هاي دارويي و مواد موجود در بسته بندی غذا ها  دکتر افشاری
 جلسه هفدهم  96  استخراج و شناسايي سموم در مواد غذايي با استفاده از روش هاي

ELISA،HPLC، FAA، GFAA،ICP

 
 دکتر افشاری

روشهاي تدريس :

1- سخنرانی    2- پرسش و پاسخ        3- بحث

وظايف و تکاليف دانشجو :

حضور فعال در کلاس.

 

روش سنجش دانشجو:

-شركت در فعاليت كلاسي، کنفرانس، آزمون پايان ترم

منابع مطالعه:

Food Toxicology, by Helferich, W and Winter, C.K. CRC Press. Latest edition.

 

Food and Nutritional Toxicology (2004), by Omaye S.T . CRC Press

Food Safety and Toxicity. John De Vries. CRC Press. Latest edition

 

 

تهيه و تنظيم:

دکتر اسما افشاری ، استادیار بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده پزشکی



امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

آدرس :مشهد -میدان آزادی -پردیس دانشگاه فردوسی - دانشکده پزشکی طبقه اول - گروه تغذیه
 
  کد پستی :9177948564  
  تلفن :38002423-051
 
 

نمابر :38002422-051  و  38002421-051

 
  پست الکترونیک : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
 
       

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

دهه های اخیر با وجود آمار فزاینده بیماریهای غیر واگیر و نقش شناخته شده تغذیه در اینگونه بیماریها, این علم اهمیت ویژه ای پیدا نموده است.   همچنین بیمارستانها عمدتا درگیر بیماریهای مرتبط با دو انتهای کاهش و افزایش وزن - سوء تغذیه و چاقی  می باشند. 

کشور ما با وجود پیشرفتهای قابل توجه در عرصه علم پزشکی, متاسفانه در مورد علم پایه و کاربردی تغذیه راه نپیموده زیادی را می بایست به سرعت طی نماید.  این مهم میسر نیست مگر با همت جمعی و حمایت جدی مسوولین وزارت متبوع, دانشگاه و دانشکده.  بدیهی است هزینه و توجه  در این قسمت, سرمایه گذاری برای پیشگیری از بیماریها در سطح اولیه میباشد و طبیعتا افتخارو نتایج زود بازده ای را نصیب مسولین نخواهد کرد.

دانشگاه مشهد به فضل الهی و با تلاش جمعی چهار نفرپزشک جوان متخصص تغذیه فارغ التحصیل از دانشگاههای معتبر انگلستان می توانند این وظیفه مهم را با برنامه ریزی به ثمر برسانند.  مجموعه پیش  رو برنامه 20 ساله قسمت تغذیه گروه جهت اهداف آموزشی, پژوهشی و درمانی میباشد.

 
     

 

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 
 
 
 
" انالله و انا الیه راجعون"

 

استاد گرانقدر

جناب آقای دکتر محمد صفریان

 

ارتحال ناگهانی و جانگداز حضرت آیت الله هاشمی رفسنجانی دانشمند بزرگ، عالم عالیقدر، مبارز نستوه و یار دیرین حضرت امام خمینی و رهبری معظم انقلاب که عمر پر برکت خود را در به ثمر نشاندن و بالندگی  هرچه تمام تر انقلاب شکوهمند اسلامی ایران سپری کرد، مایه تاسف، تاثر و تالم فراوان گردید. خدمات ارزنده ایشان در طول دوران مبارزه و پس از انقلاب از خاطره‌ها محو نخواهد شد.

ضمن عرض تسلیت درگذشت این فقیه و عالم مجاهد به محضر جنابعالی و خانواده محترم، علو درجات و رضوان الهی را برای ایشان  مسئلت می نماییم.

 

                                                                                                                                          اعضای هیئت علمی  و پرسنل گروه تغذیه

 
     

امتیاز کاربران

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال

 

                    اطلاعات فردي دانشجويان کارشناسي ارشد تغذيه     

آدرس ايميل

نام دانشجويان

رديف

SeyedhamzehS881[at]mums.ac.ir

خانم شيرين سيدحمزه

1

BarkhiB881[at]mums.ac.ir

خانم بهاره برخي داريان

2

shemshianM881[at]mums.ac.ir

خانم مريم شمشيان

3

kamgarM881[at]mums.ac.ir

خانم مريم کامگار

4

MousaviN881[at]mums.ac.ir

خانم ندا موسوي

5

Nourim891[at]mums.ac.ir

خانم مريم نوري

6

Kazemim891[at]mums.ac.ir

خانم مريم کاظمي

7

Ghazish891[at]mums.ac.ir

خانم شهره قاضي زاهدي

8

Mehrdadm891[at]mums.ac.ir

خانم مهسا مهرداد

9

Shojaeizadehf891[at]mums.ac.ir

خانم موناسادات شجاعي زاده

10

S891[at]mums.ac.ir

خانم سودابه معتمد

11